Konditionsrummet (Maskiner)

Crosstrainer

Crosstrainern har kommit att höra till en av de mest populära konditionsträningsmaskinerna i fitnessdjungeln.
Denna maskin är en blandning av ett löpband, en konditionscykel och en steppmaskin. Den är fungerar så att den belastar armarna så att överkroppen kommer i rörelse under träningen och att ryggen används på ett korrekt sätt.

Crosstrainern ger möjlighet till riktigt bra konditionsträning eftersom samtliga av kroppens muskler är aktiva vilket ger en hög kaloriförbrukning på grund av att hela kroppen motioneras. 
När både armar och ben blir belastade, ökar energiförbrukningen och träningen av mag- och ryggmuskler är högre än vid aktiviteter där det framför allt är benen som arbetar.

Optimal för den skadade
Maskinen är också optimal för dig som har skador som du måste ta hänsyn till: crosstraining ger inga lodräta stötar upp genom lederna eftersom fötterna är i kontakt med pedalerna hela tiden. 
Om du är löpare kan crosstrainern användas som komplement till löpträningen då den främjar löprörelsen utan att den belastar senor och leder i samma grad som löpning.
Rörelsen påminner mest av allt om längdskidåkning, men i motsats till den går benen i en elliptisk rörelsebana, därför kallas maskinen också för elliptical trainer. Motstånden i steg och handtag kan justeras så att du konstant kan träna med den intensitet du önskar

Löpband
Löpbandet kan användas både till löpträning och uppvärmning. Löpning är en mycket bra och effektiv motionsform. 
Den förbättrar konditionen eftersom de stora muskelgrupperna aktiveras vilket gör att hjärtat måste arbeta hårt. Även skelettet mår bra av att man löptränar.

Recumbent bike
Ger en mer bekväm sittställning än en vanlig motionscykel.

Upright bike
Helt vanlig klassisk motionscykel